Rozhodly jsme se Pikle ukončit. Proto jsou už některé produkty vyprodané a nebudou se znovu naskladňovat. Pokud se vám naše značka, produkty, eshop... líbí, je k prodeji. Pro více informací se ozvěte na mail kujme@pikle.cz

OLEJOVAT NEBO NEOLEJOVAT?

Olejovat nebo neolejovat? ????
 
Náš dřevěný Betlém byl chvíli naolejovaný a pak zas ne. Vše má své pro a proti. Když je dřevo naolejované, krásně vynikne jeho kresba a barva. Když jsme ho ale olejovali před balením, figurky umastily knížečku Povídání, kterou přikládáme. Někteří z vás si také figurky krásně malují a to jim pak barva nedrží dobře. Letos jsme se tedy rozhodly neolejovat a necháme to na vás ????
 
  • Pokud si chcete figurky pomalovat, ideální je to akrylovými barvami. Na surovém dřevě bude barva krásně držet.

 

Od zákaznice 1

 

  • Pokud si chcete figurky oblékat nebo nechat tak, jak jsou, doporučujeme naolejovat, aby lépe vynikla struktura a barva dřeva. Stačí vám k tomu obyčejný slunečnicový nebo olivový olej. Lehce namočíte houbičku a figurky všude promastíte. Pak nechte několik hodin dřevo "pít", aby figurky nemastily. Dřevo si vezme tolik oleje, kolik potřebuje, pokud některý ještě zůstane na povrchu, setřete papírovou utěrkou a figurky zůstanou krásné a i suché na omak.

                                        Betlem_DIY_inspirace     Od zákaznice

 

 

Tady jsme vám s Míšou nafotili postup:

 

                                    Betlem_Misa_olej     Betlem_Misa_olej_2     Betlem_Misa_olej_3

 

 

A tady už vidíte, jak se nám dřevěné figurky krásně vybarvily:

 

                             Betlem_olej_rozdil2     Betlem_olej_rozdil3     Betlem_olej_rozdil

 

 

 
 

Související produkty